Billig forsikring - Slik gjør du det
1.Hvor mye betaler du?
Forsikringsselskaper pleier å øke prisen på forsikringene årlig. Det kan også komme økninger hvis du endrer kilometeren, øker egenandelen eller hvis du har en datter eller sønn som er under 24 år. Dette kan du lett undersøke da de fleste forsikringsselskaper gir deg tilgang til «Min Side» på nettet. Her kan du se de forskjellige dokumentene og prisene. Vet du ikke hva brukernavnet eller passordet ditt er? Ta kontakt med ditt forsikringsselskap på chat eller telefon.
2. Få tilbud og pris
Det tar ikke lang tid om du vil sjekke opp om du betaler alt for mye for forsikringene du har i dag.
Anbudstjenester: Du kan gå inn på flere anbudstjenester, for eksempel tjenesterotget.no. Her kan du legge inn informasjon om det du ønsker å forsikre. Videre velger du de forsikringsselskapene som du ønsker at skal konkurrere om deg som kunde. Du vil innen kort tid få tilsendt tilbud fra de selskapene du valgte.
Finansportalen.no: Her kan du legge inn informasjon om dine forsikringer, da vil du få opp flere forskjellige priser fra de forskjellige selskapene.
Nettsteder: Du kan også gå direkte inn på hjemmesiden til de forsikringsselskapene du er interessert i. Det er stadig vekk flere selskaper som vil vise og beregne hvilken pris du skal betale direkte på nettet.
3. Prute på prisen
Etter du har mottatt skriftlige pristilbud fra de forskjellige forsikringsselskapene, kan du ringe ditt gamle og be dem om å komme med et nytt tilbud. Om du er fornøyd med forsikringsselskapet ditt i dag er det en vurdering som taler imot ved å bytte. Men har selskapet ditt økt prisen i flere år uten å gi deg advarsel kan du spørre deg selv om hvorfor skal du bli.
4. Bytte forsikringsselskap
Hvis du ønsker å bytte forsikringsselskap er dette en lett prosess. Det viktigste er at de gamle forsikringene dine blir sagt opp. Om de ikke blir det, er sjansen stor for at du betaler dobbelt opp i en periode.
Sparer tusenlapper
Hvis du er våken er det mye penger å spare på forsikringer. Gjennom en stor analyse har Tjenestetorget funnet ut flere interessante ting om nordmenn som bytter selskap. Av 11.000 som svarte sa 3.600 hvor mye de hadde spart på å sjekke og bytte forsikringsselskap.
Ved å bytte forsikringsselskap svarte halvparten at de sparte omtrent 2500 kr. 20 prosent sa at de sparte minimum 5000 kr på å få tilbud fra nye forsikringsselskaper hvert år. Av alle som svarte, sier halvparten at de bruker over 10.000 kroner på forsikringer i året. 15 prosent sier de betaler mer enn 18.000 kroner.
Vi kan se at det lønner seg å sjekke forsikringer, det er rett og slett en godt betalt jobb som kun tar et par minutter.
Ikke bare pris!
Når du skal bytte forsikring er det viktig å huske at prisen ikke er alt. Vilkårene og dekning er det viktigste når forsikringen skal bli brukt. For å ikke sammenlikne feil er en anbudstjeneste gull verdt. Da vil de forskjellige forsikringsselskapene få samme informasjon som du legger inn. Selskapene vil da prøve å gi deg best pris ved å bruke forskjellige triks. De kan for eksempel sette egenandelen høyt opp, selv om du kanskje har informert om dette da du sendte inn skjemaet. Forsikringsselskapene vet at du har sendt ut en forespørsel til 3-4 andre selskaper, dette skaper konkurranse. Forsikringsselskapene vet at de må gi deg gode priser og vilkår for å få deg som en kunde.
Selv om du mottar et tilbud på en husforsikring, må du være obs på at de forskjellige selskapene gir deg ulike dekninger. Ved å velge en vanlig standard forsikring dekker vanligvis ikke disse forholdene av forsikringen:
- Insektskader, sopp og råte
- Dyre enkeltgjenstander, som kunstverk
- Setningsskader, skader som oppstår på grunn av konstruksjonsfeil eller dårlig fundamentering
- Skader fra utett tak
Hvis du velger en tilleggsforsikring vil skader som sopp, råteskader og lekkasjeskader ofte dekkes. Det er derfor viktig at du vet hva forsikringen din dekker, og velger den som koster litt mer slik at du blir dekket om det oppstår soppskader. Sjekk opp med ditt selskap hvor mye de koster å øke din forsikring til denne dekningen. Hør også med det selskapet som ga deg det beste tilbudet og få en ny pris med bedre dekning.
Billigst bilforsikring
En av de dyreste forsikringene er som regel bilforsikring og boligforsikring. For at du ikke skal betale mer enn nødvendig burde du sjekke ut disse tingene:
Bonus
Når du flytter forsikringene dine starter du som regel ikke helt fra begynnelsen. Startbonusen har økt betraktelig, før var den som regel på 20 prosent. Nå er det flere selskaper som gir nye kunder mellom 45 og 50 prosent. Derfor er det viktig at du undersøker hvor du kan få en bra startbonus. Hvis du har kjørt en firmabil uten skader eller vært medlem i bilpool, kan du ofte forhandle og få en høyere bonus.
Riktig kilometerstand
Kilometerstanden er en viktig faktor du må passe på. Ser du at du har kjørt lite og det har gått en stund burde du si ifra til selskapet slik at du ikke betaler mer enn du må. Har du derimot kjørt mye og ser at du kommer til å kjøre over den avtalte kilometeravstanden. Da må du gi beskjed slik at du ikke for avkortning om en skade skulle skje.
Enda en bil?
Om du har fått deg en bil til starter du nødvendigvis ikke på 75 prosent i bonus. Her har selskapene forskjellige praksiser. Noen steder må du starte helt på nytt, mens andre lar deg få 70 prosent bonus. Du burde undersøke nøye før du tar et valg. Om det er mulig kan det være lurt å overføre 75% bonus til den nye bilen og redusere bonusen på den du har fra før av. Eller kanskje gå ned til delkasko på den gamle bilen og ha fullkasko på den nye. Dette er mulig å la seg gjøre.
Samle forsikringene?
Du kan få en del rabatter hos flere forsikringsselskaper, om du har alle forsikringene dine ett sted. Før du tar den beslutningen er det viktig at du sjekker at dette lønner seg opp mot alle de forskjellige selskapene.
Billigst innboforsikring
Pass godt på at summen du har for innboforsikringen faktisk stemmer overens med hvor mye du eier i verdi. Om barna dine flytter kan dette endre seg. Hvis en blir student og flytter ut, kan faktisk din innboforsikring dekke barnet ditt. Det er viktig at du sjekker dette opp mot selskapet som du har forsikringene dine hos. Noen forsikringsselskaper setter en øvrig aldersgrense for hvor lenge barna er forsikret under foreldrene.
PS: Hvis du er medlem av LO har du mest sannsynlig en innboforsikring inkludert i medlemskapet, du trenger ikke to.
Pass på egenandelen
Hvis du ønsker en billigere forsikring og har råd til en større egenandel kan dette være en mulighet. Hvis øker egenandel kan du bruke pengene du sparer på en tilleggsforsikring til boligen eller bedre dekning på personforsikringene.
Husk skadeforebyggende tiltak
Har du fått deg en ny garasje til bilen eller installert en vannstoppventil? Da er det flere selskaper som gir gode rabatter. Skadebyggendeforetak som dette blir premiert, men det er forskjellige summer fra de forskjellige selskapene. Husk og si ifra til ditt forsikringsselskap, slik at du får de rabattene du har rett på.
Bil
- Ingen sjåfører under 24 år
- Klimaanlegg
- Automatgir
- Startsperre
- ESP
- Separat garasje
- Gjenfinningssystem
- FG-godkjent alarm
Bolig og innbo
- Komfyralarm
- Vinduslås
- FG-godkjent lås for alle inngangsdører
- Rør i rør system i hele huset
- Innbrudd og brannalarm tilknyttet alarmsentral
- FG-godkjent innbruddsalarm med sirene
- El-kontroll
- Vannstoppventil
Få tilbud på forsikring
Du kan bruke skjemaet på siden vår for å få et uforpliktende tilbud på bilforsikring.