Få den beste
reiseforsikring
Få en billig reiseforsikring med kun 3 enkle steg!
1. Fyll ut ett skjema
2. Velg selskaper
3. Få beste tilbud
Sammenlign tilbud på reiseforsikring fra flere forsikringsselskaper
+ mange flere: Codan, Enter, Frende, IF,Storebrand, Vardia, osv.
Få billig reiseforsikring
Ønsker du en billig reiseforsikring som samtidig dekker dine behov? – klikk her
Få beste reiseforsikring
Få den beste reiseforsikring ved å innhente flere forskjellige tilbud. Vi kan hjelpe deg – sjekk her
Prøv reiseforsikring kalkulator
Bruk vår reiseforsikrings kalkulator for å få de beste tilbudene – start nå
Føl deg trygg på reisen med en god forsikring
Har du god nok Reiseforsikring?
Når skal ut å reise er det viktig at du får den forsikringen som dekker deg best, ingen andre. Det er mange av oss som ikke sjekker opp hva forsikringene våre dekker. Dette kan gi deg en ubehagelig overraskelse om noe skjer! Du kan spare deg for mye ved å sjekke hva slags dekning du har, og eventuelt innhente nye tilbud. Det koster deg ingenting om du bytter forsikringsselskap hvis du får et bedre tilbud.
Visste du at
Nordmenn byttet forsikringsselskap i 2017
Det er enklere enn du tror!
- Du kan bytte når du vil
- Det nye selskapet avslutter din gamle forsikringsavtale
- Det koster deg ingenting
Sammenlign vilkår og priser for å få den beste reiseforsikringen.
Har din forsikring deknings-garanti?
Samlerabatt
Det kan ofte lønne seg å samle forsikringene hos et forsikringsselskap. Undersøk om du kan får samlerabatt før du tegner reiseforsikring. Sjekk nå
Sykdom på tur?
Flere selskaper dekker ubegrenset behandling, men betaler de opphold og fly for familie eller en god venn? Sjekk det opp før du tegner ny reiseforsikring. Sjekk nå
Kjøretøyforsikring
Bilforsikring (inkl. Elbil)
Har du en bil som du har planer om å kjøre med, så er du pålagt til å ha bilforsikring. Hvilken dekning du ønsker er opp til deg.
Du kan hovedsakelig velge mellom fire forskjellige dekninger. Det er ansvarsforsikring, delkasko, full kasko og en ekstra bra kasko.
Bobilforsikring
Det er en egen kultur i Norge for bobil og campingbil, det kan nesten defineres som en egen hobby. Prisen på en bobil varierer men de ligger gjerne på 600.000-900.000 kr, avhengig av alder, størrelse og mye mer.
Med en så dyr investering kan konsekvensene bli store om det skjer noe. Derfor er det viktig å ha en god bobilforsikring. Du kan velge mellom ansvarsforsikring, delkasko, kasko og en superforsikring. Kasko og superforsikringene er vil deg best dekning.
MC-forsikring
Har du en motorsykkel eller ønsker en, vet du at sesongen for kjøring er kort. Derfor kan det være lurt å sikre seg med en god MC-forsikring denne perioden. Da slipper du å vente lenge på hjelp dersom noe skulle skjedd.
Mopedforsikring
Om du har en scooter eller moped vil en god mopedforsikring komme godt med. Du kan velge mellom tre forskjellige dekninger; ansvar, delkasko og kasko.
ATV-forsikring
Hvis du eier en ATV er det viktig med forsikring, for ulykker skjer og det er det dumt å ikke ha forsikring. ATV-forsikringer dekker alt fra ulykker til tyveri. Du kan velge mellom ansvarsforsikring, delkasko og kasko.
Campingvognforsikring
Når du er på reise rundt med en campingvogn er det som å reise rundt, men samtidig ha med «hjemmet ditt» Det er lett for å bli begeistret på sånne reiser. Før du forlater hjemmet ditt er det viktig å tenke på sikkerhet.
For å få den beste reisen er det viktig med en god campingvognforsikring. Alt burde være i orden før du reiser på tur. Hvis det skulle oppstå skader eller noe uforutsett på tur, er det betryggende å vite at du får hjelp.
Traktorforsikring
Eier du en traktor er det lurt med en traktorforsikring, enten du er privatperson, idrettslag, gårdsbruker eller i borrettslag. Det er hovedsakelig bare traktorer som er registrert i Norge som du kan forsikre. Du kan også forsikre ATV som er registrert som traktor som eies av privatpersoner og er til privatbruk. (Disse kan ikke gå fortere enn 40 km/t)
Veteranbilforsikring
Å dra på tur i en fin gammel veteranbil kan være en glede. Om du er heldig og eier en fin veteranbil, kan det hende du har erfart at det fort kan bli dyrt. Med en bil som er over 30 år kan det komme en del uventede reparasjoner. Sikre deg en veteranbilforsikring som er god før du kjører avgårde.
Snøscooterforsikring
Har du en snøscooter kan det være lurt med en god forsikring. Det kan skje alvorlige ulykker hvor det kan være godt å få hjelp. Du kan få snøscooterforsikring som hjelper deg både ved ulykke og tyveri.
Liv og helseforsikring
Livsforsikring
En livsforsikring sikrer familiens økonomi ved dødsfall. Det gis en utbetaling til de etterlatte slik at levestandarden kan fortsette som vanlig.
Barneforsikring
Det er ikke alt som dekkes av det offentlige ved ulykke eller sykdom hos barn. Få økt sikkerhet med en barneforsikring.
Behandlingsforsikring
En behandlingsforsikring, eller helseforsikring garanterer deg rask behandling og gjør at du slipper unødvendig ventetid.
Tannhelseforsikring
Plutselige og uforutsette behandlinger hos tannlegen blir fort dyrt. Unngå store kostnader med en tannhelseforsikring.
Uføreforsikring
Blir du arbeidsufør, går det drastisk utover levestandarden. Med en uføreforsikring får du en månedlig utbetaling.
Ulykkesforsikring
Du vet aldri når en ulykke skjer. Med en ulykkesforsikring er du sikret både på jobben og fritiden – hele døgnet.
Skadeforsikring
En skadeforsikring gir deg økonomisk trygghet om det skulle skje en skade eller ulykke, enten det gjelder liv, hus, bil, båt, innbo eller annet.
Bolig og innboforsikring
Husforsikring
Enten du eier leilighet, rekkehus, enebolig eller tomannsbolig, trengs en husforsikring. Da er bygget sikret mot brann, tyveri, skadedyr og naturskader.
Innboforsikring
Alle må ha en innboforsikring på plass. Da er alle eiendelene innenfor boligens fire vegger sikret mot brann, tyveri, skadedyr og naturskader.
Hytteforsikring
En hytte får mindre tilsyn enn en bolig. Derfor er det desto viktigere å ha en hytteforsikring som dekker vannskade, brannskade, naturskade og tyveri.
Landbruksforsikring
Om du driver gård, trengs også en landbruksforsikring. Da kan du tilpasse forsikringen til kjøretøy, bygninger, dyre og løsøre du har.
Båt og vannscooter
Båtforsikring
Sesongen for båt er kort, men likevel kan større uhell skje. Da er det smart å ha en god båtforsikring på plass.
Vannscooterforsikring
Alvorlige ulykker kan også skje med en vannscooter. Har du derimot en vannscooterforsikring får du hjelp både ved tyveri og ulykker.
Dyreforsikring
Katteforsikring
Større veterinærutgifter og operasjoner til katt blir fort dyrt. Med en katteforsikring slipper du de økonomiske bekymringene.
Hundeforsikring
Veterinærutgifter ved sykdom eller skade blir fort mange tusen kroner. Slipp de økonomiske bekymringene med en hundeforsikring.
Hesteforsikring
Hest er generelt en kostbar investering. Med en hesteforsikring er du sikret økonomisk ved sykdom, skade eller død.
Reise
Reiseforsikring
Skulle noe skje mens du er på ferie i utlandet, kan kostnadene bli svimlende høye. En reiseforsikring gir deg tryggheten du trenger.
Tilbakemeldinger fra våre brukere
Det kan lønne seg med en helårs forsikring
Den beste reiseforsikringen er den som dekker dine behov.
Er du mellom 20 og 30 år?
Frem til du fyller 20 år vil du være dekket av familien sin reiseforsikring. Etter det må du selv bestemme og passe på at du har reiseforsikring på plass. Flere forsikringsselskaper tilbyr en egen reiseforsikring som er tilpasset unge mellom 20 og 30 år.
Dekker din forsikring avbestilling?
Billig reiseforsikring
De som er mest opptatt av å finne den billigste forsikringen, velger som regel å gå for den minste «pakkeløsningen». Det er selvfølgelig opp til deg hva du ønsker å velge. Men husk at det kan være lurt å ha en god dekning. Det er kjedelig om du er på reise og noe skjer, så får du ikke hjelp fordi det ikke inngår i den forsikringen som du valgte.
Kjøper du reiseforsikring til hele familien din mens du først er i gang, er det mulighet for å få en samlepris hos noen av selskapene. Dette kan påvirke totalsummen.
Hva dekker reiseforsikring?
Reisegods inntil et visst beløp. Beløpet vil variere fra selskap til selskap, det vil stå i vilkårene hva som gjelder. Reisegods vil typisk være pass, billetter og penger som den reisene har på seg. Beløpet vil også dekke tyveri av reisegods inntil en viss sum.
Tapt eller forsinket bagasje: Hvis bagasjen din blir forsinket må du melde ifra til forsikringsselskapet med en gang. Om bagasjen er mer enn 4 timer forsinket, vil forsikringsselskapet dekke innkjøp av toalettsaker og klær som du trenger mens bagasjen er borte. Forsikringsselskapene opererer her med ulike beløp. Typisk vil det ligge på 3000-5000 kroner.
Sykehusbehandling: Har du et helsekort når du er ute og reiser vil det kun dekke sykehusbehandling, ikke noe utover dette. Ønsker du å få dekket forsinket eller tidlig hjemreise, eller andre kostander som kan oppstå om du blir syk på ferie. Da må du ha en reiseforsikring. Som nordmann i EU og EØS land trenger man i utgangspunktet ikke forsikring mot sykehusutgifter. Men standarden kan variere og egenandelene kan være ganske høye. Derfor kan det lønne seg å ha en reiseforsikring som vil sikre deg gode tilbud om du skulle blitt syk på reise. Reiseforsikringen vil dekke nødvendige utgifter ved medisiner, akutt sykdom, ulykke, inkludert utgifter til legebesøk og sykehusopphold. Rettslig
erstatningsansvar og rettshjelp: En reiseforsikring vil dekke behov for juridisk bistand utenfor Norden før reisen avsluttes, inntil et gitt beløp.
Skade på leiebil: Kommer det en skade på leiebilen vil forsikringsselskapet dekke en andel av egenandelen.
Avbestillingsforsikring: Har du reiseforsikring og skulle opplevd sykdom, ulykkesskade, akutt forverring av en kronisk lidelse som har rammet deg, reisefølge eller nær familie eller i verste fall død før avreise vil reiseforsikringen dekke avbestillingsutgiftene.
Reiseforsikring enkeltreise
Du kan velge å forsikre hele familien din, eller bare deg selv. Hos de fleste forsikringsselskaper er det ingen egenandel ved tap, skade eller sykdom. Du kan også velge om forsikringen skal gjelde i hele verden, eller kun Europa eller Norge.
Reiseforsikring familie
En reiseforsikring for familien dekker ulike problemer som skulle oppstå før og under en reise. Velger du en standard forsikring vil det dekke familien for eventuelle medisinske utgifter og kostnader som kommer i følge av en ulykke. Det vil si at du får en konsultasjon med lege og sykehusbehandling i utlandet. Ved alvorlige tilfeller kan syketransport til eget hjemland bli dekket. Det er lurt å ha en reiseforsikring som dekker avbestilling. Hvis noen i familien blir syk eller skadet før reisen kan du kreve betaling for det du har betalt på forhånd til reisen. Reiseforsikring for familier varierer like mye som andre forsikringer gjør. Derfor er det viktig å sette seg inn i vilkårene for å finne ut hva forsikringen dekker.
En helårsforsikring kan være lurt å velge for familien. Da vil du få en mer omfattende forsikring til en lavere pris. Da vil familien din være dekket året rundt. Det kan være lurt uansett om du velger helårsforsikring eller enkel å sjekke om den dekker barna du bor med eller andre barn nært i slekten. Besteforeldre kan ikke forvente at barnebarna er dekket av deres reiseforsikring. De burde sjekke opp vilkårene om de er dekket. Har du stebarn er det ikke nødvendigvis at de er dekket av din reiseforsikring. Derfor er det viktig å lese nøye gjennom vilkårene før du trekker en konklusjon. Ta eventuelt kontakt med forsikringsselskapet ditt for å sjekke opp i det.
Reiseforsikring ungdom
Du kan også benytte deg av utdanningsforbundet reiseforsikring. Da er det er krav om at du er medlem av utdanningsforbundet. En annen måte du kan få en billigere reiseforsikring, er å betale med kredittkort når du kjøper reisen. Da vil du få reiseforsikring inkludert.
Men husk at over halvparten må betales med kredittkortet for at det skal følge med. Du må også huske å betale regningen med en gang den kommer, slik at du slipper å få renter. Skal du for eksempel på bilferie i Europa kan du betale bensin og ferjer med kredittkortet slik at du får med forsikring. Går du inn på HelseNorge sin hjemmeside kan du få et gratis europeisk helsetrygdkort som gir deg samme nødvendige sykehjelp som innbyggeren i landet du besøker får.
Hva dekker Mastercard reiseforsikring?
Du burde tenke over ditt eget reisemønster og hvordan reisen blir betalt, hvem er det som betaler for reisen? For at reiseforsikringen skal være gyldig, kreves det at du betaler minst 50% av utgiftene til reisen med kredittkortet. Skal du for eksempel på en biltur til Europa, da må du passe på å betale 50% av alle hotellovernattinger og drivstoff med kredittkortet. Passer du ikke på under turen at minst halvparten blir betalt, vil plutselig forsikringen ikke være gjeldene mer.
Om du reiser kun en gang i året kan reiseforsikringen på kortet kanskje være godt nok. Men reiser du på hytteturer og Sverigeturer kan det være greit med en helårsforsikring. En helårsforsikring vil også dekke tyveri på vei til jobb og ved fritidsaktiviteter. Hvis du ikke har betalt togturen med kredittkortet vil ikke kreditt-kort forsikringen gjelde for sånne småturer. Skal du på reise med en gjeng, og noen legger ut for ferien, da vil ikke reiseforsikringen gjennom ditt kredittkort gjelde.
Du må som tidligere nevnt ha betalt minst 50% av reiseutgiftene med kredittkortet ditt for at forsikringen skal være gjeldene. Hvis den som la ut har brukt et kredittkort må dere sjekke opp om forsikringen dekker alle som reiser. Det kan være lurt å sammenligne erstatningsbeløp og vilkår fra kredittkortselskapet og fra forsikringsselskapet. Hvis du ser at dekningen er mye mindre enn de forsikringsselskapene opererer med, kan det være lurt med en helårsforsikring i tillegg.
Europeiske reiseforsikring
Velger du helårsforsikringen vil du være dekket året rundt på små og store reiser. Reiselengden varier fra 45 dager om du velger standard til 60 dager for super. Du må ikke betale noen egenandel ved sykdom, tyveri eller forsinkelser og du vil få tilgang til helsetelefon døgnet rundt.
Velger du enkeltreiseforsikring vil du være dekket for en spesifikk reise. Dette kan være greit for deg som reiser 1-2 ganger i året. Du betaler kun for de dagene du er på ferie, og velger om du vil forsikre kun deg selv eller deg og hele familien. Er du under 26 år vil du få ungdomsrabatter. Ønsker du avbestillingsforsikring må dette kjøpes i tillegg. Før du tar en beslutning burde du lese om europeiske reiseforsikring vilkår på deres hjemmeside.
Forsinket bagasje
Den vanlige standardsummen du har rett på ved forsinket bagasje etter 4 timer vil variere fra selskap til selskap. Men den ligger som regel på 2000-3500 kroner per person. Dette gjelder kun ved utreise. Blir bagasjen din forsinket på hjemreisen regner forsikringsselskapet med at du har det nødvendige hjemme.
Egenandel på reiseforsikring
Noen forsikringsselskaper velger å ha et slags tak istedenfor egenandel, for eksempel ved behandlingsutgifter. Det vil si at det handler om en viss sum, før du får utbetaling fra forsikringsselskapet. Det er viktig å være oppmerksom på dette når du skal velge reiseforsikring, les derfor gjennom vilkårene og finn ut hva som gjelder.
Hvor mye koster reiseforsikring?
Finn ut hvordan du vil ha det, og hvilken dekning du ønsker. Da vil det bli lettere å få uforpliktende tilbud. Du kan bruke vårt skjema til å motta tilbud, da fyller du inn skjema som beskrevet og velger hvem du vil få tilbud fra. En kort stund senere vil du få tilbud fra de valgte selskapene. Da er det bare å sammenligne tilbudene og velge det som passer best for deg.
Reiseforsikring best i test
Hvis du velger å basere deg på en slik test bør du være kritisk til når testen ble gjennomført, vilkårene og kildene til norges beste reiseforsikring test kan det hende at frende forsikring dekker deg bedre. Med andre ord: Selv om DNB ble kåret til den beste reiseforsikringen trenger den ikke å passe best til deg, selv om den passet best til noen andre.
LO Reiseforsikring
Reiseforsikring vilkår
Finn derfor ut hvilke vilkår som er viktig for deg. Deretter kan du samle inn tilbud. Når du har mottatt tilbudene kan du velge den beste prisen. Husk å se gjennom vilkårene slik at du har den dekningen du tregner. Hvis du er i tvil om hvem som tilbyr reiseforsikring eller ikke ønsker å bruke tid på det. Kan du bruke Tjenestetorget sitt skjema. Da fyller du kun ut skjemaet og innen kort tid mottar du tilbud. Så da er det bare å velge det beste.
Ord og uttrykk
Tjenestereise
Reisebevis
Har du tegnet en reiseforsikring vil du få tilsendt et reiseforsikringskort. Her vil det stå dokumentert at du og eventuelt ditt reisefølge er forsikret. På baksiden av kortet vil det stå hvordan du skal gå frem for å få sikker og rask hjelp dersom noe skulle skje.
Reisegods
Reisegods er eiendelene som den forsikrede har meg seg til personlig bruk under opphold og reise.
Utvidet reisevarighet
Hvis du skal på en lengre reise enn 45-70 dager må du utvide forsikringen din. Finn ut hvor mange dager ditt forsikringsselskap dekker, slik at du kan utvide varigheten på forsikringen.
På enkeltreiser kan du få utvidet reiseforsikringen opp til 12 måneder.
Dekningsgaranti
Det er noen forsikringsselskaper som tilbyr dekningsgaranti. Det betyr at de garanterer at ingen andre selskaper i Norge gir deg bedre dekning enn dem. Hvis noen andre dekker det, vil de også dekke det.
Vilkårsgaranti
Noen forsikringsselskap har vilkårsagtanti på sin beste pakke. Det betyr at vilkårene i din forsikring skal være like god eller bedre enn det du hadde i det forrige selskapet ditt.